free web templates

SOCCER TALENT

MAKE-UP TALENT

SINGING TALENT

COOKING TALENT

Vintage en tweedehands kleding

1. U draagt ​​bij aan een duurzamere wereld Bent u gevoelig voor trends die in een bliksemschicht komen en gaan? Kijk maar eens naar de inhoud van je garderobe en besef hoeveel kleding je maar één keer hebt gedragen. Veel mensen zijn helaas gevoelig voor trends. Tijdens een middag van (online) winkelen kopen we eigenlijk dingen die we leuker vinden dan iets dat we echt nodig hebben. Er zijn tientallen redenen waarom je meer aandacht moet besteden. De grootste is om bij te dragen aan een duurzamere wereld. Fabrieken die fast fashion-kleding produceren verspillen niet alleen veel water, ze stoten ook gevaarlijke chemicaliën uit. Bovendien is deze kleding bewust gemaakt om niet lang mee te gaan (lees: slechts 1% is recyclebaar), dus consumenten gooien de kleding weg. Wil je hier meer over lezen? Lees dan dit artikel van NEMO Kennislink.

2. Gegarandeerd unieke items in je garderobe Het kopen van tweedehands kleding zal niet al je favoriete winkels zo snel als een middag schuren. Je krijgt wel unieke items terug. Je zou het eigenlijk als een uitdaging moeten zien. Ga naar rommelmarkten en tweedehandswinkels en laat je verrassen door wat je tegenkomt. Soms is het een succes, niet de volgende. Dat hoort er ook bij. Maar wat je dan vindt, is heel uniek. Voor mij is het altijd de uitdaging om voor goede vintage te gaan en niet voor de snelle modemerken die een paar jaar geleden nog in de winkel waren. Bovendien wordt vintage kleding altijd van veel betere kwaliteit gemaakt. Voordelen van vintage en tweedehands kleding shoppen3. Tweedehands kleding bespaart veel geld in de portemonnee Een andere reden dat tweedehands en vintage kleding me enorm blij maakt, is de grote hoeveelheid geld die ik bespaar.
Als iemand die ik ken een paar 50 euro koopt, geeft dat me verdriet. Je kunt van dat bedrag een enorme hoeveelheid tweedehands kopen. Vroeger gaf ik zelf honderden euro's per maand uit aan kleding, nu is het vaak maar een paar tientallen. Natuurlijk koop ik soms gewoon iets nieuws in de winkel - denk aan schoenen of een bikini - en dat zou ook moeten kunnen, maar dan denk ik er een extra tijd aan.

Oversized kleding

Oversized t-shirt: doe het in een rok en draai de mouwen. Ik heb onlangs het roze shirt van United Colors of Benetton gekocht voor een koopje in mijn favoriete tweedehandswinkel. Hoewel het shirt een paar maten te groot is, draag ik ze het liefst op die manier. Je kunt ze heel mooi in een broek of een rok stoppen en ze dan een beetje laten knallen. Op deze manier geef je je outfit meteen een draai, terwijl je broek of rok ondertussen voor een mooie taille zorgt. Met een groter t-shirt is het altijd een leuk detail om de mouwen om te draaien, omdat de mouwen vaak langer zijn. Hoe: zo combineer je oversized kleding!
Een heupgordel voor een oversized rokIk doe meestal mijn shirts en sweaters in broek, maar met de komende zomerdagen draag ik ook graag rokken. Ik kocht de bedrukte rok in deze outfit afgelopen weekend aan de IJ-Hallen voor slechts 3 euro. Hoewel twee maten te groot, maar gelukkig hebben we onze redder hiervoor nodig: een (taille) riem. Door een riem iets strakker om je middel te dragen, houdt de rok alles perfect bij elkaar. Je ziet dus eigenlijk niet meer dat je een te grote rok draagt. De riem die ik draag is van River Island en heb besteld via ASOS. Hoe: hoe combineer je oversized kleding? Versier een oversized look met accessoires Als finishing touch kun je je outfit verbeteren met enkele accessoires. Ik ging zelf voor een combinatie van stoer en vrouwelijk. De Love Moschino-tas is na een paar jaar nog steeds een van mijn favorieten, omdat hij veel past. De zomersandalen met het Sacha-platform zijn een nieuwe toevoeging. Jaren geleden had ik soortgelijke die ik brak en nu heb ik eindelijk een nieuw paar dat ik ongetwijfeld het grootste deel van de zomer zal dragen.

Slow Travel

Dit is mijn conclusie van mijn treinreis naar het semester in het buitenland naar Granada. Vorige zomer besloot ik om met het Interrail-ticket naar Spanje te reizen nadat het Green Office van de Universiteit van Konstanz reisbeurzen had aangekondigd in de vorm van Interrail-tickets.Toen ik binnen een dag op je bestemming aankwam, nam ik de tijd om beetje bij beetje in Spanje aan te komen. Dus ik had de gelegenheid om de nuances tussen de delen van Spanje tijdens de reis waar te nemen. Je realiseert je ook hoe lang de afstand tussen mijn woonplaats Bensheim en Granada is. De afgelegde afstand nam ik niet zo bewust waar tijdens vliegreizen.
Zodat je een indruk krijgt, waar ik langs reed, ik heb de route hier grofweg bedacht via Google Maps:Op deze manier van reizen kreeg ik de kans om mijn nieuwe thuis voor het semester in het buitenland te "ervaren". Al met al was ik twee weken met de trein in Spanje tot ik in Granada aankwam. De treinreizen gingen snel voorbij - met een boek in de hand, muziek in de oren of leuke gesprekken. Van Parijs tot Spanje zat ik in een compartiment met een groep van vier senioren uit Zuid-Amerika die me vertelden over hun nieuwe leven in Wisconsin - na de warme ontmoeting gaven ze me hun contactgegevens "als ik in Amerika ben";

Een andere keer bracht ik tijd door met andere studenten die met het Interrail-ticket reisden en wisselden we informatie uit. Soms keek ik urenlang uit het raam terwijl het landschap veranderde.Dankzij het Interrail-ticket was ik ongelooflijk flexibel en kon ik van dag tot dag kijken waar ik morgen zou willen zijn. Ik wilde heel graag in de natuur van Noord-Spanje zijn en moest naast de trein ander openbaar vervoer gebruiken. Het loonde echter om alle uren met de bus te rijden, omdat ik nog meer van de schilderachtige diversiteit kon waarnemen.Ik had het gevoel dat ik door de trein- en busreizen dichter bij de Spaanse bevolking stond. En vooral in ruil met haar - de lokale bevolking heeft me culturele verschillen tussen de verschillende delen van Spanje uitgelegd en de traditionele gerechten aanbevolen. Ik heb vooral de reis gewaardeerd.

1939 

Schotanus beschreibt diese Entdeckung ausführlich in seinem Buch Damals war Gewalt weit verbreitet, eine persönliche Suche nach Motiven von Rowdys. Er schreibt: "In Sprang Capelle, einer reformierten Insel im katholischen Brabanter Meer, trafen sich die Nachbarschaftsclubs mit S.D.O. und Sparta vom benachbarten Vrijhoeve am letzten Samstag im September 1939. Während des Wettbewerbs stritten sich Huib, ein Portier von Beruf und ein Mann mit einem Namen wie ein Comicheld, Karel Snijders, ständig. "Nach dem Spiel geht der Kampf weiter. Schotanus: "Während die Spieler auf ihre Ziele zugingen, um sich umzuziehen, und das Publikum zu Hause nach Hause ging, zischte Huib immer noch vor Wut. Als er sich umzog, traf Karel ihn wieder und sie flogen sofort zusammen. Dann zog der Portier plötzlich ein Messer. Huib blieb stecken und traf seinen Rivalen tief in der rechten Brust, in Herz und Lunge. Karel rannte schreiend und blutend zurück auf das Feld. Er ließ sich an einem der Torpfosten nieder, an dem seine Teamkollegen standen. Schnell wurde medizinische Hilfe gerufen, aber es kam zu spät. Karel hat eine Frau und drei kleine Kinder zurückgelassen. "Der erste gewalttätige Zwischenfall mit tödlichem Ausgang auf einem niederländischen Fußballfeld wurde im selben Herbst auf dem Hof ​​in Hertogenbosch behandelt. Die endgültige Bestrafung des Mörders, ein Jahr Haft, von dem sechs Monate bei einer Probezeit von drei Jahren abhängen, kann mit Sicherheit als mild bezeichnet werden.Die Aufmerksamkeit für das tödliche Stechen in den Zeitungen ließ schnell nach. Dies führte nicht zu einer eingehenden sozialen Debatte über Gewalt auf den Fußballfeldern. Auch während der deutschen Besatzung ereigneten sich weiterhin gewaltsame Zwischenfälle.

1941 breitete sich beispielsweise ein Kampf zwischen zwei Spielern in Franeker auf das Publikum aus, das massenhaft auf das Feld stürzte und dort miteinander kämpfte. Eine der Kämpferinnen war Auke Adema, die einige Monate zuvor die Elfstedentocht gewonnen hatte. Als Strafe durfte er sich eine Weile nicht in seinem Lieblingsclub zeigen.Nach dem Zweiten Weltkrieg war die zunehmende Popularität des Fußballs als Volkssport weiterhin die Nummer eins und damit die Gewalt auf den Feldern. Es würde bis zum 8. Dezember 1991 dauern, bis ein weiteres tödliches Opfer auf die niederländischen Felder fiel: Erik Lassche, ein Anhänger des FC Twente, der von einem Anhänger von Feyenoord getötet wurde.

Sprengers stemde

De voormalige penningmeester van de Cypriotische unie baseert zijn vermoeden op bewijsstukken, die hij de afgelopen jaren zonder succes aan de UEFA heeft aangeboden en nu alleen aan journalisten van de Süddeutsche Algemeine Zeitung is gegeven. Hij is ervan overtuigd dat de Oekraïense UEFA-chauffeur stemmen heeft gekocht in de aanloop naar de Euro-2012-verkiezingen in Cardiff op 18 april 2007. Volgens een rapport van de Italiaanse krant Corriere dello Sport op 19 april zou de goede man uit Kiev hebben niet minder dan 100 miljoen euro te besteden aan het produceren van het bidbook. Michel Platini Dat een deel van het geld bij juryleden terecht is gekomen, kan niet worden uitgesloten. Verrassend genoeg was de verkiezing van Polen - Oekraïne zeker zeker. Het raakte als een bom.

De onlangs gekozen Michel Platini kondigde het resultaat aan als gesnoven door een rat. Hij had zelf op Italië gestemd en dacht dat die stem beslissend zou zijn. Maar in de kamer in Cardiff werd ontdekt dat het gemakkelijker was om een ​​voetbalwedstrijd te beslissen dan om bestuursleden te winnen. De beschuldiging van Marangos werpt een geheel nieuw licht op een zaak die al jaren dubieus was. Op 18 april 2007 waren er drie kandidaten voor het winnen van Euro-2012. Naast Polen-Oekraïne en Italië nam ook Kroatië-Hongarije deel. Een speciale commissie onder leiding van de Nederlander Harry Been had laatstgenoemde de beste kandidaat genoemd als stemadvies. De infrastructuur was al in orde in Kroatië en Hongarije en er was natuurlijk ook een voetbalcultuur in beide landen. De minst aantrekkelijke kandidaat Oekraïne - Polen was volgens de commissie de minst aantrekkelijke kandidaat. Bijna alles moest worden opgebouwd en de economische en politieke situatie van Oekraïne (net na de Oranje Revolutie) bood weinig garanties. Maar iedereen negeerde dit commissieonderzoek. Kroatië - Hongarije heeft geen enkele stem gekregen van het kiescollege, dat uit twaalf man bestond. Insiders hielden nauwelijks rekening met het feit dat Italië (dat net wereldkampioen was geworden, maar ook Moggigate erachter had) niet werd gekozen. Het land was niet alleen de favoriet van president Platini, maar bood dankzij de regering van Prodi veel garanties. De stemming verliep echter anders. Na een ronde werd de kwestie beslist: Polen - Oekraïne had al acht stemmen en dus een absolute meerderheid. De keuze was vermoedelijk baanbrekend, maar binnen een paar weken deden zich de eerste complicaties voor. Na 18 april 2007 is Platini altijd bepleit voor de organisatie in de twee voormalige Oostbloklanden. Zelfs toen de bouw van de stadions en de aanleg van wegen enorme vertragingen opliepen. Hij wil daarom geen ander omkopingsschandaal rond deze keuze en negeert daarom de aantijgingen van Marangos.

Verbijstering

Het vermoeden dat een power game wordt gespeeld op 18 april 2007 door "oudere bobo's binnen de UEFA" (de bekende vrienden van de volwaardige Lennart Johansson) is nooit geweigerd en heeft het nu opgeladen probleem opnieuw bekeken . Polen-Oekraïne was een van de drie kandidaten die Euro-2012 organiseerden. Italië en Kroatië-Hongarije waren alternatieven. Volgens het rapport van de zogenaamde gebedscommissie onder leiding van de Nederlander Harry Been was Kroatië-Hongarije de meest geschikte kandidaat, maar de gebedscommissie gaf alleen advies aan het kiescollege, dat uit twaalf leden bestond. Kroatië-Hongarije heeft helemaal geen stem gekregen in de eerste stemronde, waardoor de bijdrage van de gebedscommissie niet subtiel duidelijk was. Tot verbazing van de onlangs gekozen UEFA-president Michel Platini, was Polen-Oekraïne al zeker van de overwinning na één ronde. De winnaar ontving acht van de twaalf stemmen. Polen en Oekraïne hadden talloze objectieve twijfels, zoals het gebrek aan infrastructuur, hotelaccommodatie en moderne stadions en trainingscomplexen. Dit maakte de veiligheid in de stadions een zorgwekkend probleem vanwege het vandalisme in beide landen. En zeker was er geen politieke stabiliteit in Oekraïne, zo snel na de Oranje Revolutie. Het grootste bezwaar was dat twee spelende steden, Gdansk en Donetsk, meer dan duizend kilometer uit elkaar lagen, met een slecht wegennet. Dat was zeker niet ideaal voor de toeschouwers. Michel Platini, die in de geheime stemming voor Italië had gekozen, begreep precies die middag dat het verdrag is om een ​​spel als speler te winnen en zijn weg voort te zetten als een bobo.

Hij accepteerde het resultaat, nam ontslag en besloot niet te krimpen. Zo werd hij de eerste supporter van Polen-Oekraïne. Als de Fransman dit niet had gedaan, zouden zijn tegenstanders hem gek hebben gemaakt voor een ongeschikte leider van het Europese voetbal. Vele belangen speelden een rol, en Michel Platini, als voorzitter, wilde vooral een einde maken aan de enorme macht van de rijke clubs en de geldverslindende competities die het internationale voetbal onder zijn voorganger Johansson hadden verstoord. Het eerste nummer waarmee Platini als UEFA wordt geconfronteerd president was de verkiezing voor Euro-2012. Sommige getrouwe van Johansson deden toen een ultieme daad voordat ze ontslag namen. Een van die mannen was de toegepaste sympathieke Jeu Sprengers, de penningmeester van de UEFA gedurende vele jaren, maar buitenspel gezet door Platini.

We zullen nooit weten wat Sprengers inspireerde om tegen het advies van Harry Been voor Polen-Oekraïne te stemmen, omdat de Limburgse burger stierf. Maar het is zeker dat hij op persoonlijke titel heeft gestemd zonder rekening te houden met de belangen van de KNVB.

© Copyright 2019 Talent - All Rights Reserved

We use cookies to give you the best experience. Read our cookie policy.